AC DAL was zeer goed vertegenwoordigd aan tzeetje op een stralende zonnige dag:  Danielle, Frieda, Heidi, Isabelle, Lieve, Patsy, Rika, Sonja, Patrick, Manu, Joris, Ivo, Frank en Dirk.

Over een zeer gevarieerd parcours liepen we daar “vlotjes” een halve marathon of 21 km.  Met heel veel afwisseling en onverwachte passages die het karakter van Zeeland bijzonder goed weergeeft. Naast wild groen zorgden de nodige duin- en strandovergangen voor het buffelende trailwerk.

Start en finish lag midden in het gezellige centrum van Renesse. Via het poldergebied was er een doorgang naar het strand. Het strand verlieten we via een steile opgang 2 km verder om de volgende polder op te zoeken. Vervolgens weer het strand op en via een kruip-door-sluip-door zandhelling het strand verlaten. Hierna volgde een afdaling en een weg-onderdoorgang in het watergebied van de Grevelingen.

In dit gebied liepen een stuk van 2 km schuin over basaltstenen, direct langs het Grevelingenmeer, aan de onderkant van de als zeewering gebouwde muur.

De terugweg via de dijk en het strand en verder rond het kasteel maakten de trail rond.

Een prachtige ervaring voor alle deelnemers en afspraak in 2019 is gemaakt!

Dirk Vercauteren