De cadetten en scholieren hadden zaterdag in Nijvel hun BK. Drie DAL afstandlopers namen deel.

Cadet Emily Joossens kwam als 1ste aan de beurt op 1500m. De selectie van 24 deelnemers werd in 2 reeksen ingedeeld. Emily startte in de 2de reeks, in principe de tragere reeks. Emily liep van start tot aankomst aan de leiding, finishte met ruime voorsprong, en verbeterde haar PB tot 04’56.94… meteen de 12de tijd van alle BK deelneemsters.

Bij de scholieren startte Roos Van Zundert in de snelle reeks 1500m. Ook Roos nam van bij de start het commando in handen. Ze wilde absoluut nog een kwalificatie voor de Youth Memorial halen op dit BK, en deed er alles aan om dat doel te halen. Roos eindigde als 1ste-jaars scholier op een knappe 5de BK plaats in 4’41.99 … opnieuw een PB …en ze heeft de kwalificatie voor de Youth Memorial op 13 september op zak.

Bij de scholieren jongens kwam Axl Hermans in actie op de 3000m. Axl had de laatste 2 weken de trainingen flink moeten terugschroeven (snel groeien kan al eens een peesprobleem veroorzaken), en er waren dus vraagtekens aan de start. Maar -wellicht ook dank zij de effectieve behandeling van zijn kiné-  liep hij vlotjes mee in de kopgroep en zelfs het podium was echt niet ver uit de buurt :  5de BK plaats in 9’04.08.