De veldloop Lilse Bergen kende een recordopkomst  : meer dan 900 veldlopers!

Bij de cadetten meisjes liep Yoni Nuyts naar een verdienstelijke 9de plaats. Door examens stond de training op een laag pitje. In de laatste wedstrijdronde moest Yoni dan ook haar normale tegenstanders laten gaan. Het Prov. Kampioenschap te Hulshout op 16/1 is de volgende veldloopafspraak!

Axl Hermans (1ste jaars cadet) pakte opnieuw sterk uit. Hij liep steeds in de eerste gelederen, en plaatste een versnelling bij het ingaan van de laatste kilometer. Hij liep vanaf dan aan de leiding maar moest in de laatste hectometers toch nog de duimen leggen voor een paar snellere cadetten, en miste als 4de net het podium.

Kristel Van Maldeghem (master V45) liep in een gecombineerde wedstrijd met juniors, seniors en masters (+35). In een sterk deelnemersveld eindigde ze op een mooie 8ste plaats.

Bij de seniors werd de 9,5km door Christophe Van Hoorebeeck gelopen aan 18km/u of 3’20/km. Bij zijn derde veldloop loopt hij daarmee al naar een knappe 18de plaats.

De laatste wedstrijd van de dag was die van de master (+35). Voor Sven Naets was het de eerste competitiewedstrijd in het najaar, en daarom startte hij ook wat ‘voorzichtiger’. Al snel bleek dat de benen goed voelden, en kon hij opschuiven naar de voorste gelederen. In een zeer lange en spannende spurt trok hij aan het langste eind, en haalde Sven opnieuw de zege binnen. Sven, die in 2020 nog belgisch kampioen 5000m piste werd, won de veldloop Lilse Bergen ook al in 2018…

Peter De Bruyn eindigde als 46ste in deze sterk bezette wedstrijd : 100 atleten aan de start.