Op zaterdag 2/12 was het weer tijd voor de veldloop te Arendonk … aan de start … cadetten Emma Behiels , Senna De Ceuster cadet, Gus Christianen, scholieren Roos Van Zundert, Axl Hermans en master Kristel Van Maldeghem.

Emma en Senna zijn dit seizoen overgestapt naar de cadetten, en kregen dus 3km cross voorgeschoteld.  Emma liep van bij de start in de voorste gelederen, en haalde na een sterke wedstrijd meteen een eerste podiumplaats (3de-12’04).  Trainingsmaatje Senna kwam als 11de over de eindmeet na een zeer regelmatig gelopen wedstrijd.

Daarna was het de beurt aan Gus bij de jongens cadetten. De eerste van de 3 af te leggen ronden verliep ‘op niveau’ :  Gus passeerde als 5de en dat is waar we hem mogen verwachten. Maar dan moest Gus toch wat gas terugnemen om als 9de aan te komen in 11’18. Wellicht een wat mindere dag … kan al eens gebeuren.

Na de cadetten doken de scholieren meisjes het veld (en bos) in voor een afstand van 4300 meter. Van bij de start was het al duidelijk dat er geen maat stond op Roos en haar clubgenote Dina (Van Loon). Ze gingen er met twee vandoor en bouwden een zeer ruime voorsprong uit. Roos ziet nooit op een inspanning : na haar sterk BK in Hulshout (5de),   liep ze  in Arendonk van de eerste tot de laatste meter aan de leiding, en pakte meteen haar eerste veldloopzege van het seizoen (1ste -15’45- 4,3km).

Bij de scholieren jongens was Axl Hermans de uitgesproken favoriet na zijn knappe 6de plaats op het BK in Hulshout. Axl controleerde de wedstrijd,  moest gedurende 2 ronden het gezelschap van 2 tegenstanders dulden, maar plaatste dan een versnelling waar niemand een antwoord op had. Ook voor Axl werd het de eerste zege van dit veldloopseizoen (1ste-14’14-4,3km).

Kristel was de laatste DAL/ACHL atlete die in Arendonk in actie kwam bij de masters 35+. Een iets te snelle 1ste ronde maakte dat ze in de slotronde  toch wat krachten tekort kwam om haar podiumplaats vast te houden : en verdienstelijke 4de plaats (4de-25’11- 5800m).

Volgende week zaterdag lopen de masters (met Kristel) hun BK veldlopen in Brussel. Axl en Roos lopen op zondag een crosscup manche in het voorprogramma van het EK veldlopen te Brussel.