De Crosscup breng traditioneel de beste veldlopers van het land samen. De eerste manche was op 7/11 in Mol, en omdat deze veldloop nu ook deel uitmaakt van een internationaal criterium stonden ook nogal wat buitenlanders aan de start …vooral Nederland was goed vertegenwoordigd, en dat zelfs tot bij de jeugdreeksen.

Na een derde plaats voor broer Lou bij de benjamins, werd Gus Christianen 15de in zijn eerste wedstrijd bij de miniemen.

Bij de cadetten meisjes liep Yoni Nuyts als 11de binnen (9de nationaal), en zo verzamelde ze 7 punten voor het CC criterium. Het was nog even wennen aan de langere wedstrijdafstand, maar dit mooie resultaat moet haar veel vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden.

Bij de cadetten jongens liep eerstejaars Axl Hermans naar een knappe 12de plaats.

Vanaf cadet lopen eerste- en tweedejaars samen in dezelfde wedstrijd. Als we een rangschikking maken met enkel de eerstejaars (°2008) dan staat Axl op de 4de plaats en Yoni op de 5de. Zeer verdienstelijk dus…

Na ronduit schitterende uitslagen op de marathon van Antwerpen en op de 10 miles, wilde Christophe Van Hoorebeeck eens proeven van het veldlopen. De crosscup brengt de beste belgische (veld)lopers samen met enkele internationale toppers, en dit op een superzware omloop door strandzand en over heuvels over een afstand van bijna 10km … misschien niet de meest voor de hand liggende wedstrijd om voor de eerste keer in het veld te duiken, maar Christophe ging de uitdaging aan, hield vol en kwam als 30ste over de finish.

Bij de  masters vrouwen (cat 35-50) liep Kristel Van Maldeghem een regelmatige wedstrijd met een 6de plaats als resultaat  (2de bij de V45).

De volgende crosscup wedstrijd is in Roeselare op 28 november.

Patrick