Op zaterdag 16/9 won Emily Joossens in Lommel de 800m wedstrijd voor cadetten/scholieren. Een goede start voor weer een productief weekend… want op zondag won miniem Gus Christianen op onze eigen organisatie in Malle de 1000m wedstrijd in 3’03”. Gus is duidelijk klaar voor de stap naar de cadetten, en we kijken al uit naar zijn veldloopprestaties in oktober. Bij de meisjes miniemen ging een delegatie van 19 atleten van start. De winst was voor een atlete uit Vilvoorde, maar een 4de en 5de plaats voor Senna De Ceuster en Emma Behiels zijn mooie uitslagen. Slechts één honderdste van een seconde was het verschil tussen Senna en Emma, en die laatste verbeterde haar PB met maar liefst 7 seconden! (3’22″59).

Samen met onze eigen jeugdmeeting vond ook het BK Aflossingen plaats in Braine l’Alleud.

Het ACHL cadetten team was zeker bij de favorieten, maar je moet het ook waar maken. Roos Van Zundert, Laure Verrijcken, Yoni Nuyts en Dina Van Loon slaagden er in om bij elke wissel hun voorsprong uit te bouwen. Roos was slotloopster en liep haar 800m in 2’20″34.  Met een tijd van 9’32″62 finishten ze twintig seconden sneller dan het team uit Lebbeke. Hun chrono was tevens goed voor een verpulvering van het clubrecord dat sinds 2004 niet meer werd verbeterd. (In 2004 deed een team met oa Sofie Van Accom er 9’42″22 over).