Het DAL jeugdteam heeft zich van zijn beste kant laten zien tijdens de ’10 Miles van Malle’. Ze liepen eerst zelf hun 5K wedstrijd, en gingen daarna de deelnemers van de andere wedstrijden bevoorraden… het eerste was een zware inspanning, de tweede viel best mee.

Op de 5K wilde cadet Axl Hermans op het podium. Axl – nog steeds maar 14 jaar – nam het ganse pak van meer dan 400 lopers op sleeptouw, liep de ganse wzedstrijd aan de leiding en moest slechts in de laatste kilometer enkele seconden prijsgeven op de iets oudere (23!) winnaar Mitch Vanwinckel. Axl liep de 5,3km in  18’23, 6 seconden tragen dan Mitch.

Ook cadet Roos Van Zundert (net 15) was gebrand op een sterke prestatie en leverde die ook door als 2de te eindigen bij de dames in 21’35. Roos liep opnieuw een minuut sneller dan vorig jaar en stond ook een trapje hoger op het podium dan vorig jaar (nu 2de, toen 3de).

Mooie uitslagen ook voor de andere loopsters van het jeugdteam : Emily Joossens (cadet)  als 9de, Emma Behiels (miniem)  als 10de en Senna De Ceuster (miniem) als 14de.

Gus Christianen (miniem) stond niet aan de start van de 5,3K want hij moest aan de slag op het PK miniemen te Merksem. Gus kwam eerst nog helpen bij de bevoorrading en broer Lou aanmoedigen, om daarna knap 4de te worden op het PK. Hij viel daarmee wel net naast het podium, maar verbeterde voor de 4de keer dit seizoen zijn PB op 1000m, deze keer met bijna 5 seconden (3’07.28)

Het ganse team nam na hun 5K wedstrijd de drankbevoorrading voor hun rekening tot de laatste deelnemer van de 10 miles over de eindmeet was  (de t-shirts daarvoor waren wel iets groot… zie foto)