Op de FC Lokeren kwamen scholier Roos Van Zundert en cadet Gus Christianen aan de start van de 1500m. Roos werd ingedeeld in de snelste reeks (alle categorien) maar kwam duidelijk nog wedstrijdritme tekort. Twee weken geleden moest ze een week aan de kant blijven (tandoperatie) en toen ze terug kon starten zorgde een verrekking aan het kuitbeen dat ze enkel wat kon loslopen. Meteen de verklaring voor de tijd van 4’49, ruim boven haar besttijd en 6de tijd van de scholieren in de wedstrijd.

Gus Christianen had zich voorgenomen om zeker zijn PB op 1500m te verbeteren, en dat lukte ook. Hij verbeterde zijn tijd met meer dan dan 4 seconden tot 4’44.26 en liep de 10de tijd bij de cadetten.  Hopelijk de start van een reeks PB verbeteringen tijdens de (rest van) zomer.

Axl Hermans deed graag nog eens een (gedeeltelijke) triatlon mee (met oa 8km lopen), en koos voor de Triatlon van Namen. Het zwemgedeelte ging niet door (te veel stroming op de Maas), en zo kon Axl maximaal inzetten op zijn sterkste disciplines. Hij won de wedstrijd bij de 16/17 jarigen.