Op de veldloop van Herentals liepen miniemen Emma Behiels en Gus Christianen, pupil Lou Christianen, cadetten Emily Joossens en Axl Hermans, en masters Kristel Van Maldeghem en Sven Naets.

Gus (2de miniem) liep een sterke wedstrijd en moest enkel de duimen leggen tegen Wannes Aerts. Broer(tje) Lou was eerder 23ste geworden bij de pupillen. Emma (10de miniem) deelde haar wedstrijd goed in, spurtte op het einde nog de ziel uit haar lijf …wat resulteerde in een verdienstelijke 10 plaats. Emily (11de cadet) liep na een lange onderbreking opnieuw mee, maar had blijkbaar veel last van de frisse temperatuur. Axl (1ste cadet) had daar minder last van en won na Arendonk en Hamme  zijn 3de veldloop van het seizoen. Winnen is nooit gemakkelijk, maar het minste dat je kan zeggen, is dat hij de wedstrijd naar zijn hand zette, en zelf besliste hoe en waar hij wegliep van de tegenstanders. Na de jeugd was het de beurt aan de masters. Sven (3de master 35+) trok na een lange onderbreking terug het veld in, en haalde meteen terug het podium … “tevreden”…je zou voor minder. Maar een zeer sterke prestatie kwam van Kristel (2de master 35+) die enkel de veel jongere clubgenote Stefanie Verbeeck voor zich moest dulden, en dus haar zoveelste podium op mocht.

Op de crosscup veldloop te Hannuit stond Roos Van Zundert samen met nog 100 (!) andere cadetten aan de start. Roos werd vorig weekend nog provinciaal kampioen veldlopen te Hulshout, en ging nu de strijd aan met de beste cadetten van het land.

In Hannuit was het voor Roos (11de cadet) en de andere cadetten een korte wedstrijd van 2km, en dus ging het zeer snel. Roos liep op haar niveau, had zicht op een ‘zekere’ top tien plaats… tot iemand op het laatste moment haar voet net voor Roos over de eindmeet zette. Dat was even slikken, maar in dit deelnemersveld is het alleszins een sterke prestatie.

Op het KVV indoor te Gent (kampioenschap van Vlaanderen) was Yoni Nuyts bij de 18 geselecteerden voor de 800m wedstrijd. Na haar provinciale titel op 800m indoor een paar weken geleden, moest ze het nu opnemen tegen alle concurrenten uit Vlaanderen.

Yoni (7de) voelde zich ’s morgens al niet te best, en ze kon dan ook haar mogelijkheden niet ten volle uitspelen. Met een tijd van 2’29.35 en een 7de plaats bleef ze dan ook beneden wat ze normaal in haar mars heeft. Volgende keer …revanche. Op dezelfde meeting haalde scholier Wout Boeckx brons op de 60m sprint.

En in het zonnige Funchal/Madeira nam Marc Sempels deel aan het EK Marathon Masters.

Het 5de podium vandaag ging naar Marc (2de master M60) die in Madeira zilver haalde op het europees marathonkampioenschap voor masters. Marc liep op het selectieve parcours een tijd van 3u02. Sterke prestatie.