Na de Relays was het in Roeselare de eerste individuele veldloop van de Crosscup. 4 DAL/ACHL atleten aan de start : Gus Christianen (cadet), Roos Van Zundert (scholier), Axl Hermans (scholier) en Kristel Van Maldeghem (masters).

Gus moest als 1stejaars cadet het eerste het veld in. Een eerste wedstrijd samen met de 2dejaars is altijd even schrikken want zowel de afstand als het tempo gaan de hoogte in. Gus eindigde als 43ste en legde de 3,5km af in 13’09.

Ook Roos moest voor de eerste keer aantreden bij de scholieren. Ze deelde haar wedstrijd goed in, deed zoals gewoonlijk meer dan haar deel van het werk, en kwam knap als 7de over de streep.

Axl mocht dus ook voor het eerst met de scholieren mee het veld in. Gezien Axl in de zomer voor de fiets kiest, en zijn tegenstanders er een stevig pisteseizoen hebben opzitten, moesten de verwachtingen wat worden bijgesteld. Axl liep over de 4,4km naar een verdienstelijke 22ste plaats, en aangezien hij in de winter wel kiest voor het lopen, mag er nog flink wat progressie worden verwacht.

Als laatste kwam Kristel bij de masters in het veld voor een veldloop over 5km. Zij liep lange tijd als 3de met een tegenstandster in haar zog, maar met Kristel naar de meet gaan, is velen al slecht bekomen : 3de plaats dus en het zoveelste podium!