Met meer dan 1000 inschrijvingen is de jaarlijkste veldloop te Mechelen populair bij veel lopers. Het gevarieerde parcours is doorgaans vrij snel, maar met de regen was er plots veel meer slijk dan gewoonlijk. Bovendien was het nog eens een laatste conditietest voor het BK van 19 november te Hulshout.

Bij de cadetten meisjes stonden er 67 lopers aan de start, waaronder Emma Behiels en Senna De Ceuster (ACHL/DAL), allebei net overgestapt naar de cadetten. Emma legde de 2,7 km af in 11’44 en eindigde op een mooie 19de plaats. Voor Senna ging het nog iets te snel in deze categorie, maar ze zette door en eindigde als 43ste.

Ook Gus Christianen maakte de overstap van miniem naar cadet, en liep een sterke en gelijkmatige wedstrijd waarin hij als eerstejaars beslag legde op de 16de stek op 65 deelnemers.

Roos Van Zundert en Axl Hermans maakten ook dit seizoen de overstap naar de categorie scholieren. Voor Roos werd het al meteen een podiumplaats (3de). Clubgenote Laure Verrijcken (ACHL) won de wedstrijd, en zo konden ze dus samen op het podium.

Axl Hermans liep opnieuw een sterke wedstrijd, liep lang mee de in de voorste gelederen, en eindigde verdiend als 7de.

Roos, Emma, Senna, Gus en Axl nemen allemaal deel aan het BK veldlopen dat volgende zondag (19/11) in Hulshout wordt gelopen.

Kristel Van Maldeghem liep ook in Mechelen en kreeg 5km voogeschoteld. Kristel eindigde op een knappe 5de plaats in de V35 masters (masters vanaf 35 jaar!)

(met dank aan Katleen (mama van Roos) voor de foto’s)