Onder de bollen van het atomium werd opnieuw het BK veldlopen georganiseerd, tevens ook een manche van de crosscup. Drie DAL cadetten liepen mee in wedstrijden waar telkens niet minder dan 130 atleten aan de start stonden. (7) Facebook

Bij de meisjes leverde Roos Van Zundert een knappe prestatie op het parcours met zijn lange hellingen en waar de koude wind ook nog eens voor extra belasting zorgde. Roos finishte als 5de bij de 2de-jaars cadetten. Vorig jaar werd ze nog 13de op het BK.  Yoni Nuyts deed ook beter dan vorig jaar, kwam als 18de over de meet, en bevestigde opnieuw de gestage vooruitgang die ze aan het maken is. Ook de andere ACHL cadetten Laure en Dina eindigden voorin, zodat het ook collectief een sterke prestatie werd voor de blauwe garde.

Bij de jongens was het afwachten of Axl Hermans, die op het KVV in Diest nog 2de werd, opnieuw op of dicht bij het podium zou eindigen. Axl liep constant voorin, en de hellingen gingen goed, maar in de lange dalende strook moest hij telkens enkele meters prijsgeven. Net zoals vorig jaar (6de) mag Axl fier zijn op weer een mooie 7de plaats in dit sterke deelnemersveld.

patrick