Stralend weer te Gentbrugge waar op 2 september het BK cadetten en scholieren plaats vond.

Een zeer sterk deelnemersveld cadetten meisjes, waaronder ook Roos Van Zundert,  had op dit Belgisch kampioenschap gekozen voor de 1500m wedstrijd. Ideaal dus om een sterke tijd te lopen, en iedereen dacht er blijkbaar zo over. Geen tactische wedstrijd, maar volop strijd vanaf de eerste meters.

Zoals gewoonlijk liep Roos van bij de aanvang mee in de voorste gelederen, en volgde ze vlot het hoge tempo van onder andere Pauline Detournay, de latere winnares. Roos finishte al 6de in een sterke 4’45.91. Voor de 4de keer op rij verbeterde Roos de zomer haar PB op 1500m, en dit keer gingen er bijna 6 seconden af. Met deze tijd staat ze dit seizoen op plaats 4 in de Vlaamse ranglijst en plaats 7 in de nationale lijst. Binnen ACHL is het tevens de 3de beste tijd allertijden!   Meteen een sterke afsluiter van een knap seizoen.

1ste jaars cadet Emily Joossens mocht op basis van haar mooie 2’30” prestatie op 800m  deze zomer deelnemen aan het BK. Emily liep een sterke eerste ronde, en leek op weg om haar PB te verbeteren, maar de laatste 200m was er te veel aan: 11de in haar reeks 800m en geen PB. Toch een mooie ervaring, beetje leergeld betaald en zeker een stimulans om volgend jaar als 2de jaars cadet revanche te nemen.

Op die 800m werd cadet Yoni Nuyts mooie 2de op het BK na een spannende eindspurt (2’21”29)

Ook spurtster Sien Van Den Heuvel liep op het BK; bij de scholieren klokte ze na 200m in 27”76.