In Sint-Niklaas werd het BK Masters atletiek georganiseerd. Kristel Van Maldeghem nam aan 2 loopnummers deel in de categorie V45. Op zaterdag won Kristel de 5000m na een loodzware wedstrijd door de hitte. Meteen haar 13de BK titel. Op zondag moest ze het op het 1500m nummer in de spurt nipt afleggen : 2de plaats en zilver.

In Herenthout traden zaterdag twee DAL miniemen aan in een 1000m wedstrijd… 32,5 graden, volle zon!
Miniem Senna De Ceuster loopt haar eerste pistewedstrijd. Ze neemt een aarzelende start door het zeer geluidsarme startpistool… ze weet zich via een grote buitenbocht in baan 3 vervolgens toch op plaats twee te manoeuvreren! Deze plaats houdt ze goed aan en geeft ze niet af tot aan de finishlijn.
Gus Christianen start overtuigend, en neemt onmiddellijk de kop. Doorkomst op 400m: 1’10; Gus houdt de kop goed aan met een taaie klant in z’n zog, die er in de laatste 50m nog overkomt… Gus is zeker tevreden, maar met een snellere tweede ronde was de zege dicht bij geweest.

Cadet Axl Hermans was ingeschreven voor de triatlon van Namen (300m zwemmen, 7km mtb en 3km lopen). Axl kwam als 5de uit het water, was 2de na het fietsen, en wist met een sterk loopgedeelte de overwinning veilig te stellen!