Op de veldloop aan de Lissevijver van Geel (29/1) stonden miniemen Emma Behiels en Gus Christianen,  en cadetten Roos Van Zundert en Axl Hermans aan de start.

Gus liep naar een mooie 7de plaats, en kwam zo als snelste miniem van ACHL over de finish. Bij de miniemen meisjes eindigde Emma als 13de.

Bij de cadetten werd er opnieuw gestreden voor het podium. Roos moest het opnemen tegen de sterke Alicia De Bock, vorig week nog winnares van de 800m indoor te Gent, en tegen ploeggenote Laure Verrijcken, hersteld van een longontsteking.  Roos controleerde het verloop van de 2,5 km lange wedstrijd , en het was slechts in een spannend einde dat ze met 2 seconden de duimen moest leggen voor Alicia. Dus zilver, en op het podium.

Axl was er op gebrand zijn vel duur te verkopen in Geel. De cross was zwaar en lang genoeg (3,2 km), en hij deelde zijn wedstrijd goed in. Het gevolg was dat hij op het einde te snel liep voor zijn 2 metgezellen, die elk een paar weken geleden wel een provinciale titel veldlopen haalden (Matthias De Belder in prov. Antwerpen, Nand Put in prov. Limburg). Meteen ook zijn 4de veldloopoverwinning dit seizoen.

Master Kristel Van Maldeghem nam deel aan het KVV AC (alle categorien) indoor 1500m, met de hoop om toch eens onder 5′ te duiken op deze afstand. Het werd een tijd van 5’03″03, en hiermee blijf ze toch 2″ boven haar besttijd. Op het BK indoor voor masters in maart is er een nieuwe kans.