De crosscup van Diest (12/2) was tevens het KVV (vlaams kampioenschap veldlopen)

Uitslagen van de DAL afstandlopers op het KVV :

• Gus Christianen – miniemen 2010 : 16de
  • Roos Van Zundert – cadetten 2008 – 5de
  • Axl Hermans – cadetten 2008 – 2de en zilver
  • Kristel Van Maldeghem – masters V45 – 2de en zilver

Het was uitstekend loopweer in Diest. Gus liep als eerste DAL-er. Hij startte sterk, en moest nadien slechts enkele plaatsen prijsgeven. Opnieuw een zeer regelmatige wedstrijd en een knappe uitslag voor Gus.

Bij de cadetten stonden telkens bijna 100 lopers aan de start. En Roos heeft dat geweten, want ze kreeg bij de start twee spikepinnen in de voet. Een vervelend begin, maar ze zette door… dit keer wel met iets mindere benen. Het werd afzien van begin tot einde, en ze kwam als 19de over de meet. Opvallend was de zeer sterke lichting eerstejaars-cadetten, en ook de waalse lopers deden het goed … Roos werd 5de in het Vlaamse kampioenschap.

Daarna was het de beurt aan Axl en hij had podium ambities. Hij moest wel de duimen leggen voor 2 waalse lopers en een eerstejaars cadet, en werd 5de in de crosscup wedstrijd. Het leverde Axl een 2de plaats op in het Vlaams Kampioenschap, na de (voorlopig nog) ongrijpbare Njema Kilani.

Bij de vrouwen masters 35+ werd Kristel Van Maldeghem 7de algemeen, en knap 2de in haar leeftijdscategorie V45… dat was opnieuw goed voor het KVV podium : zilver

Het BK veldlopen gaat door op 26 februari in Brussel, en is tevens de afsluiter van het veldloopseizoen.